Прејди на содржината

🜨

Од Викиречник

Меѓународен

[уреди]
🜨
🜨

Симбол

[уреди]
  1. светот
  2. (астрон., астрол.) земјата, планетата Земја
  3. (алхем.) вердигрис (зелена патина)

Синоними

[уреди]
[1, 2]:

Изведени зборови

[уреди]
[2]: M🜨, R🜨

Сродни поими

[уреди]
Планетарни симболи
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·