Од Викиречник

Меѓународен[уреди]

♃

Симбол[уреди]

  1. (астрон., астрол.) планетата Јупитер
  2. (алхем.) планетарниот метал калај

Сродни поими[уреди]

Планетарни симболи
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·