Од Викиречник

Меѓународен[уреди]

♁

Симбол[уреди]

  1. светот
  2. (астрон.) земјата, планетата Земја
  3. (алхем.) елементот антимон

Синоними[уреди]

[1, 2]: 🜨

Сродни поими[уреди]

Планетарни симболи
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·