Почетна страна

Од Викиречник
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Добредојдовте на нашиот Викиречник
Добредојдовте во Викиречникот на Македонски јазик, проект за производство на слободен, мултијазичен речник со дефиниции, етимологија, изговор, цитати, синоними, антоними и преводи. Викиречникот е сестрински проект на енциклопедијата Википедија. Проектот започна на 30.11.2004 година. Македонското издание на Викиречникот засега има 4.464 статии.
Тематски речници
граматика
месеци
денови
броеви
лични имиња
топоними на населени места
имиња на држави
стопанство
IT
азбучен индекс
А аБ бВ вГ гД дЃ ѓ
Е еЖ ж З зЅ ѕИ иЈ ј
К кЛ лЉ љМ мН нЊ њ
О оП пР рС сТ тЌ ќ
У уФ фХ хЦ цЧ чЏ џ
Ш ш

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

индекс по други писма

A а B b C c D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p Q q R r S s T t U u V v W w X x Y y Z z

Научете како да креирате нова статија, како да направите измена во постоечка статија, вежбајте во песочникот или погледнете го порталот на заедницата за да дознаете како да бидете вклучени во активностте на Викиречник племето. Содржината на Викиречникот подлежи на GNU Free Documentation License; види Wiktionary copyrights за повеќе детали.
Википедија
Слободна енциклопедија
Викикниги
Слободни учебници и прирачници
Викицитат
Збирка на цитати
Викиизвор
Слободна библиотека
Викивидови
Именик на видови
Викивести
Слободни вести
Заедничка ризница
Складиште на слики и други мултимедијални содржини
Мета-Вики
Усогласување на проектите на Викимедија