Прејди на содржината

1

Од Викиречник

Македонски

[уреди]
1 или еден

Читање и изговор

[уреди]
Читање: е'|ден /ed'en/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -еден

Значење

[уреди]
  1. Арапски број еден.

Етимологија

[уреди]

Потекло

[уреди]

Извори

[уреди]