I

Од Викиречник
Обединето Кралство Соединети Американски Држави Австралија Канада Англиски

изговор[уреди]

I


лична заменка[уреди]

I - (лична заменка прво лице еднина, директен објект me, зависна присвојна заменка my, абсолутна присвојна заменка mine, повратна заменкаmyself)

 1. јас
  Лична заменка за прво лице еднина
  I live in London.
  Јас живеам во Лондон.
  I don't see anybody.
  Јас се не гледам никој.