5

Од Викиречник

Македонски[уреди]

5 или пет

Читање и изговор[уреди]

Читање: пе'т /pe't/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -ет

Значење[уреди]

  1. Арапски број пет.

Етимологија[уреди]

Потекло[уреди]

Извори[уреди]