3

Од Викиречник

Македонски[уреди]

3 или три

Читање и изговор[уреди]

Читање: три' /tri'/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима:

Значење[уреди]

  1. Арапски број три.

Етимологија[уреди]

Потекло[уреди]

Извори[уреди]