илински

Од Викиречник

Македонски[уреди]

илински вокативна форма: илински

Читање и изговор[уреди]

Читање: и'л|ин|ски /i'linski/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -илински

Значење[уреди]

  1. Осмиот месец во годината според македонскиот црковен календар.

Синоними[уреди]

  1. Месец во годината.

Етимологија[уреди]

Потекло[уреди]

Извори[уреди]