Хрватска

Од Викиречник

Именка[уреди]

Сопствена именка женски род


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Хрватска.

Европска држава на Балканскиот Полуостров, членка на Европската заедница. Официјално име: Република Хрватска, главен град: Загреб.


Изведени зборови[уреди]

Хрват

Хрвати

Хрватка

Хрватки

хрватски


Придавка[уреди]

Женски род од хрватски