Хрват

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка машки род

Множина: Хрвати


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Жител на Хрватска или лице со хрватско потекло.