хрватски

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Придавка машки род

Множина: хрватски

Женски род: хрватска

Среден род: хрватско


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Што се однесува на Хрватска и Хрватите.