загрепски

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Придавка машки род

Множина: загрепски

Женски род: загрепска

Среден род: загрепско


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Што се однесува на Загреб и загрепчаните.