загрепчанец

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка машки род

Множина: загрепчани


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Жител на Загреб или лице со потекло од овој град.