Тирана

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка женски род


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Тирана.

Главен град на Албанија.


Етимологија[уреди]

Недостасува


Изведени зборови[уреди]

тиранчанец

тиранчани

тиранчанка

тиранчанки

тиранчанче

тиранчанчиња

тирански