тирански

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Придавка машки род

Множина: тирански

Женски род: тиранска

Среден род: тиранско


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Што се однесува на Тирана и тиранчаните.