Категорија:Именки (Мандарински)

Од Викиречник

Именки од мандаринскиот (кинескиот во НР Кина).

Ставките во оваа категорија се подредени врз основа на пинјинските тонски броеви. Категоријата содржи прво ставки напишани со пинјин, а потоа традиционално или упростено писмо (ако ги има).

Сите ставки во оваа категорија мораат да се внесуваат со помош на Шаблон:cmn-noun. Доколку се јави ставка под поднасловот ?, тоа значи дека шаблонот нема параметар за категоризацја „пинјин со тонови“.

Поткатегории

Оваа категорија ја содржи само следнава поткатегорија.

Страници во категоријата „Именки (Мандарински)“

Оваа категорија содржи само една страница.