стапало

Од Викиречник

Македонски [уреди]

Општa именкa, ср[уреди]

Читање[уреди]

стапало ед, стапала мн

Значења[уреди]

[1] Делот од ногата на кој се стапува.
[2] Долниот дел на чорап.
[3] Скала.
[4] Издаден праг (на автомобил).
[5] Степен на развитокот.

Превод на други јазици[уреди]

 • Турски: ayak
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Латински:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: