збор

Од Викиречник
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

збор (Шаблон:македонски јазик)[уреди]

Шаблон:изговор
Шаблон:значење

именка, машки род

(1.1) jазична единица со определено значење
Шаблон:промена збор, зборот, зборови, зборовите
Шаблон:примери
(1.1) Не реков ниту еден збор.
Шаблон:фразеологиjа
Шаблон:етимологиjа
Шаблон:белешки
Шаблон:превод