Прејди на содржината

гуглање

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка среден род

Множина: гуглања

Членувана форма: гуглањето, гуглањата

Англицизам

Неологизам


Значење[уреди]

Глаголска именка од гугла.


Етимологија[уреди]

Од глаголот гугла со наставката ње.