Слепче (прилепско)

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка среден род


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Слепче (прилепско).

Село во Прилепско во северниот дел на Пелагонија.


Изведени зборови[уреди]

слепчанец

слепчани

слепчанка

слепчанки

слепчанче

слепчанчиња

слепечки