слепчанец

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка машки род

Множина: слепчани


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Жител на Слепче или лице со потекло од ова село.