Букурешт

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка машки род


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Букурешт.

1. Главен град на Романија.

2. (метонимија) Владата на Романија.


Изведени зборови[уреди]

букурештанец

букурештани

букурештанка

букурештанки

букурештанче

букурештанчиња

букурешки