poverty

Од Викиречник
Обединето Кралство Соединети Американски Држави Австралија Канада Англиски

изговор[уреди]

МФА: [ˈpɒvəti]/[ˈpɑːvɚti]

именка[уреди]

poverty

  1. сиромаштија