Прејди на содржината

par contre

Од Викиречник
Франција Француски

изговор[уреди]

par contre

прилог[уреди]

par contre

  1. (идиоматски) од друга страна (од друга гледна точка); сепак, меѓутоа, но
    Par contre, les gens devraient tirer leçon de cet évènement.
    Од друга страна, луѓето треба да извлечат поука од овој настан.
    Vous avez généralement toujours raison, par contre, cette fois, vous avez tort.
    Обично секогаш сте во право, меѓутоа овој пат грешите.

синоними[уреди]