matrjoŝko

Од Викиречник
Википедија на Есперанто  јазик има статија за:
Есперанто Есперанто

изговор[уреди]

МФА: [ma.ˈtrjoʃ.ko]

именка[уреди]

ma-trjoŝ-ko

Еднина Множина
Номинатив matrjoŝko matrjoŝkoj
Акузатив matrjoŝkon matrjoŝkojn
  1. матрјошка