Прејди на содржината

davantage

Од Викиречник
Франција Француски

изговор

[уреди]

davantage

прилог

[уреди]

davantage

 1. повеќе
  Je voudrais faire davantage.
  Би сакал да направам повеќе.
  Ça a davantage de sens.
  Тоа има повеќе смисла.
  Nos arbres ont donné davantage de fruits cette année.
  Нашите дрвја дадоа повеќе овошје оваа година.
 2. подобро
  Tu devrais en savoir davantage.
  Би требало да знаеш подобро од тоа.