Прејди на содржината

ainsi

Од Викиречник
Франција Француски

изговор[уреди]

ainsi


прилог[уреди]

ainsi

 1. така, на тој начин
  Venez plus tôt, ainsi nous pourrons parler.
  Дојди порано, така би можеле да разговараме.
  S'il en est ainsi, je ne viendrais pas !
  Ако е така, јас не би дошол!
 2. затоа
  Ils rendent la vie intéressante, ainsi, elle vaut d'être vécue.
  Го прават животот интересен, па затоа и вреден за живеење.