Прејди на содржината

EPR

Од Викиречник

Enterprise resource planning системите (ERPs) се менаџерски информациони системи (МИС) кои интегрираат и автоматизираат многу деловни процеси: производство, дистрибуција, продажба на големо и мало, односи со корисници и сл.


ERP системите се фокусирани на зголемување на внатрешните потенцијали на компанијата во процесот на производство, дистрибуција, продажба, финансиска обработка на документите и сл.