@

Од Викиречник

Македонски[уреди]

симбол

Читање[уреди]

Овој знак во македонскиот јазик се чита на, често се користи и англицизмот ет (спрема англиското at), а исто така се среќава и како мајмунче.

Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за @.

(Електронска пошта) Сепаратор меѓу корисничкото име и името на доменот во адресата на електронската пошта.

  • korisnickoime@imenadomenot.mk

(Четување и форуми) Симболот @ на форумите се користи како ознака на обраќање кон одредена личност.