цутар

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка машки род

Читање и изговор[уреди]

Читање: цу'|тар/cu'tar/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -тар

Значење[уреди]

Третиот месец во годината според македонскиот црковен календар.

Синоними[уреди]

  1. Месец во годината.

Етимологија[уреди]

Месец на цутењето.

Потекло[уреди]

Извори[уреди]