студен

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка машки род

Читање и изговор[уреди]

Читање: сту'|ден /stu'den/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -ден

Значење[уреди]

Единаесеттиот месец во годината според македонскиот црковен календар.

Синоними[уреди]

  1. Месец во годината.

Етимологија[уреди]

Студен месец.

Потекло[уреди]

Извори[уреди]