сосед

Од Викиречник

Македонски [уреди]

Општa именкa, м[уреди]

Читање[уреди]

сосед ед, соседи мн

Значења[уреди]

[1] Лице што живее до или близу до некого; лице што се наоѓа непосредно до некого; комшија.
[2] Народ по однос на друг со кој има граница.

Превод на други јазици[уреди]

 • Турски: komşu
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: