роман

Од Викиречник
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

пример

Да беше животот роман, не ќе дозволев друг да ми го промени правецот, да ме скрши, да ми го земе мирот од домот, да ми ја земе вербата во луѓето и најблиските, на крајот на краиштата немаше да дозволам друг да ми ја пишува животната приказна.