рај

Од Викиречник

Македонски [уреди]

Општa именкa, м[уреди]

Читање[уреди]

рај ед, нема мн

Значења[уреди]

[1] Според религијата - место каде што душите на праведните живеат во блаженство.


Превод на други јазици[уреди]

 • Албански:
 • Англиски: paradise
 • Арапски:
 • Босански:
 • Бугарски: рай
 • Германски: Paradies
 • Грчки:
 • Турски: cennet
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Латински:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: