Прејди на содржината

помош

Од Викиречник

Македонски

[уреди]

Општa именкa, ж

[уреди]

Читање

[уреди]
помош ед, нема мн

Значења

[уреди]
[1] Морална, финансиска, материјална и друг вид поддршка или кој и да е вид помагање во некаква незгода.
[2] Помош! - повик при опасност.

Превод на други јазици

[уреди]
 • Албански:
 • Англиски: help
 • Арапски:
 • Босански:
 • Бугарски: помощ
 • Германски: Hülfe
 • Грчки:
 • Турски: yardım
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Латински:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: