податочна структура

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именски израз, женски род

Множина: податочни структури

Членувана форма: податочната структура, податочните структури

Значење[уреди]

(информатика) Структура на податоците во сметачката меморија.

Превод на други јазици[уреди]