пинерлија

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка женски род

Множина: пинерлии

Членувана форма: пинерлијата, пинерлиите


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за пинерлија.

Вид сучено тесто полнето со сирење или изварка.


Етимологија[уреди]

Од турскиот збор peynir што значи сирење.