молитва

Од Викиречник

Македонски [уреди]

Општa именкa, ж[уреди]

Читање[уреди]

молитва ед, молитви мн

Значења[уреди]

[1] Обраќање со молба до Господ или до некој светец.
[2] Посебен текcт за такво обраќање.

Превод на други јазици[уреди]

 • Албански:
 • Англиски: prayer
 • Арапски:
 • Босански:
 • Бугарски: молитва
 • Германски: Gebet
 • Грчки:
 • Турски: namaz (во исламот), dua
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Латински:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: