листопад

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка машки род

Читање и изговор[уреди]

Читање: ли'|сто|пад /li'stopad/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -пад

Значење[уреди]

Десеттиот месец во годината според македонскиот црковен календар.

Синоними[уреди]

  1. Месец во годината.

Етимологија[уреди]

Месец на паѓањето лисје.

Потекло[уреди]

Извори[уреди]