живеалиште

Од Викиречник

Македонски [уреди]

Општa именкa, ср[уреди]

Читање[уреди]

живеалиште ед, живеалишта мн

Значења[уреди]

[1] Дом за живеење, куќа, зграда.
[2] Место за живеење.

Превод на други јазици[уреди]

 • Турски: konut
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: