воз

Од Викиречник

Македонски [уреди]

Општa именкa, м[уреди]

Читање[уреди]

воз ед, возови мн

Значења[уреди]

[1] Низа од железнички коли, вагони што ги влече локомотива.

Превод на други јазици[уреди]

 • Албански:
 • Англиски: train
 • Арапски:
 • Босански:
 • Бугарски: трен
 • Германски: Bahn
 • Грчки:
 • Турски: tren
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Латински: tramen
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: