Прејди на содржината

ако

Од Викиречник

Дефиниција

- доколку, во случај да

Пример

  • Ако сака и ако ја слуша својата професионална совест, окружниот обвинител од Благоевград ќе може да собере многу докази за неделниот конфликт кај Роженскиот манастир.