Стефан

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Стефан вокативна форма: Стефан-е

Читање и изговор[уреди]

Читање: Сте'|фан /Ste'fan/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -ефан

Значење[уреди]

  1. Машко име.

Етимологија[уреди]

Потекло[уреди]

Извори[уреди]