Предлошка:Вавилон/doc

Од Викиречник
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

{{Вавилон}} служи за покажување на јазиците кои ги знаете, вашите општенствени погледи, програмската опрема на која работите, вашите интереси или некоја друга занимливост. Повеќе за изворната намена (прикажување јазици) ќе најдете на Викиречник:Вавилон.

Употреба[уреди]

{{Вавилон|<кутија1>|<кутија2>|<кутија3>...}}

Параметрите се додаваат со финтата {{!}}.

Вавилонската кутија на аргументите им ја става претставката „Корисник “, за да работи со Корисник: именски простор. На пример, ова би ја опфатило и корисничката кутија {{Корисник:Инокентиј/Кориснички кутии/Папа}}:

{{Вавилон|<кутија1>|<кутија2>|:Корисник:Инокентиј/Кориснички кутии/Папа|<кутија 4>|...}}

За да го прилагодите изгледот на кутијата, можете да ги додадете незадолжителните параметри header=ЗАГЛАВИЕ (по основно: Викиречник:Вавилон), footer=ПОДНОЖЈЕ (по основно: Пребарување корисници по јазици), bordercolor=БОЈАНАГРАНИЧНИК (по основно: #99B3FF), color=COLOR (по основно: white), textcolor=БОЈАНАТЕКСТ (по основно: black), left=лев раб (по основно: 1), bottom=долен раб (по основно: 0.5), solid=ширина на полниот граничник (по основно: 1), width=Ширина на кутијата (по основно: 248), и/или extra-css=<било кое друго форматирање>. Повикајте ја корисничката кутија „!“ за да почнете нова колона по тоа место, или пак корисничката кутија „-“ за да вметнете празен ред. Можете да употребите и „|align=left“ ако сакате вавилонскиот шаблон да стои лево, наместо десно на страницата.

Поврзано[уреди]