Полска

Од Викиречник

Македонски [уреди]

Сопствена именка[уреди]

Читање[уреди]

Пол·ска ед

Изговор[уреди]

Македонски: « МФА?  »

Значења[уреди]

Неменлива
Полска
[1] (географија) земја во централна Европа. Нејзино официјално име е Република Полска.

Примери[уреди]

[1] За десет години реалните приходи во Полска се дуплирани.

Деривати поими[уреди]

[1] Полјак, Полјаци, Полјачка, Полјачки, Полјаче, Полјачиња, полски

Превод на други јазици[уреди]

Наводи[уреди]

[1] Блаже Конески и Крум Тошев. Македонски правопис со правописен речник. Државно книгоиздателство на “Македонија”. Скопје. 1950 г.