Прејди на содржината

Подгорица

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка женски род


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Подгорица.

Главен град на Црна Гора.


Етимологија[уреди]

Името на градот доаѓа од неговата местоположба — тој е опколен со планини.


Изведени зборови[уреди]

подгоричанец

подгоричани

подгоричанка

подгоричанки

подгоричанче

подгоричанчиња

подгорички