Нови Сад

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка машки род


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Нови Сад.

Главен град на Војводина, Србија.


Изведени зборови[уреди]

новосаѓанец

новосаѓани

новосаѓанка

новосаѓанки

новосаѓанче

новосаѓанчиња

новосадски