Кичево

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка среден род


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Кичево.

Град во западниот дел на Република Македонија.


Етимологија[уреди]

Изведени зборови[уреди]

кичевец

кичевци

кичевка

кичевки

кичевче

кичевчиња

кичевски