Исус

Од Викиречник

Христијанство: Исус е Бог и Божји Син. Исус живеел без грев. Секој христијанин верува и го сака Исус.

Ислам: Исус е пророк и живеел безгрешно. Тој го шири евангелието. Секој муслиман верува и го сака Исус.


Превод на други јазици[уреди]

 • Албански:
 • Англиски: Jesus
 • Арапски:
 • Босански:
 • Бугарски: Иисус
 • Германски: Jesus
 • Грчки:
 • Турски: İsa Mesih
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: